Zijn supplementen voor voetballers nuttig?

Over het algemeen wordt er in de sport steeds meer gebruik gemaakt van supplementen. Zulke sport supplementen helpen sporters namelijk, onder andere met herstellen en met het bereiken van hun doel(en). Toch is het soms nog de vraag of supplementen wel nuttig zijn. Deze vraag wordt niet alleen in het voetbal, maar ook in het algemeen gesteld. We richten ons hier natuurlijk op voetballers. Het korte antwoord op de vraag is: supplementen zijn nuttig, maar natuurlijk niet verplicht. Hier spelen factoren als leeftijd natuurlijk ook een rol. Daarover lees je hieronder meer!

Topvoetballers en supplementen

In het moderne voetbal is het steeds belangrijker dat voetballers niet alleen technisch sterk zijn, maar ook fysiek. Natuurlijk hoef je geen bodybuilder te zijn, maar kracht is wel belangrijker dan vroeger. Daarom zitten betaalde voetballers ook steeds vaker in de krachthonk en trainen de clubs hun spelers meer op kracht. Hierbij worden soms dan ook supplementen gebruikt, zoals een eiwitshake. 

Een ander belangrijk proces voor (top)voetballers is herstel. Daarbij worden soms supplementen gebruikt, zoals BCAA -aminozuren, omdat deze het herstel bevorderen. Hierdoor is er minder risico op blessures en herstellen spelers sneller, waardoor ze eerder op het veld kunnen staan.

Zijn supplementen nuttig?

De hierboven genoemde voorbeelden zijn twee belangrijke redenen waarom sportsupplementen voor voetballers nuttig zijn. Het is dan wel van belang dat deze natuurlijk en schoon zijn, zoals de sport supplementen van Muscle Concepts.Hierdoor weet je zeker dat je gezonde voedingsstoffen in je lichaam binnenkrijgt. 

Dit betekent niet dat supplementen verplicht zijn. Als je voetbal alleen als hobby speelt en het niet zo serieus neemt, hoef je natuurlijk niet zo snel supplementen in te nemen. Het is dan aan jou de keuze: vind ik het nodig?

Daarnaast speelt leeftijd natuurlijk ook een rol. Als je nog niet volwassen bent, is de kans groot dat je geen supplementen nodig hebt. Het kan wel zo zijn dat jongeren vanaf een jaar of 16 het aangeraden krijgen door een deskundige, maar (sport) supplementen zijn vooral bedoeld voor volwassenen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *